MAMUKO - organiczne kaszki zbożowe

2019-03-15
MAMUKO - organiczne kaszki zbożowe

Organiczne kaszki MAMUKO to mieszanki różnej grubości ziarna zbóż pozbawione dodatku mleka, cukru, soli, aromatów, konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaków. Od Litwy, przez Wielką Brytanię po daleką Azję, dzieci i ich mamy pokochały kaszki Mamuko. Nie bez powodów mówi się, że są

NAJSMACZNIEJSZYMI WŚRÓD NAJZDROWSZYCH,

NAJZDROWSZYMI WŚRÓD NAJSMACZNIEJSZYCH.

Producent kaszek, nasz sąsiad, litewska firma Biogami, działa na rynku od 2012 roku. Firma postawiła sobie za cel, wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych oraz ich celebrowanie już od wieku niemowlęcego. Założenie to stało się kamieniem węgielnym, na którym zbudowana została marka MAMUKO we współpracy z litewskimi gastroenterologami.

Kaszki MAMUKO mają prosty skład, a proces produkcji odbywa się w ścisłe określony sposób, aby jakość i smak kaszek pozostawał na najwyższym poziomie.

Proces powstawania każdej kaszki zaczyna się do doboru odpowiednich ziaren do kaszek. Wymagania dotyczące ekologicznego ziarna przeznaczonego dla niemowląt i dzieci są znacznie wyższe niż te, które mają zastosowanie do ziaren organicznych przeznaczonych dla dorosłych. Uprawa wysokiej jakości ziarna oraz utrzymanie tej jakości, nie jest łatwe, dlatego etap doboru odpowiedniego surowca wymaga nieustannych poszukiwań dostawców, aby tę jakość zapewnić.

Dalszym etapem wytwarzania organicznych kaszek MAMUKO jest testowanie ziaren. Niemowlęta i dzieci mają szczególnie wrażliwy układ pokarmowy, zwłaszcza te, które dopiero zaczynają rozszerzanie diety i pierwsze próby posiłków stałych. Nie ma wątpliwości zatem, że tylko najbezpieczniejsze surowce mogą być użyte w procesie produkcji, dlatego każda partia ziarna jest dokładnie badana i testowana.

Aby zachować produkty najwyższej jakości, kaszki najbardziej odżywcze i korzystne dla rosnących niemowląt i dzieci – ziarna w kaszkach MAMUKO nigdy nie są termicznie przetwarzanie.

Dla zapewnienia jakości kaszek MAMUKO, każdy etap produkcji jest uważnie monitorowany, dając pewność i gwarancję produktu bezpiecznego z zachowaniem najwyższej jakości.

Kaszki MAMUKO są prawdopodobnie jedynymi kaszkami dla dzieci na świecie, które wymagają podgotować (ze względu na ich minimalny stopień przetworzenia) a jednocześnie ich przygotowanie jest tylko minimalnie dłuższe od przygotowania kaszek błyskawicznych.

MAMUKO przygotowywane są przy użyciu wyjątkowej, opatentowanej technologii, która pozwala zachować im znaczną część naturalnych wartości odżywczych, minerałów i witamin, głównie dzięki nowatorskiej metodzie czyszczenia ziaren oraz dzięki temu, że nie podlegają żadnej obróbce termicznej.

Kaszki MAMUKO są idealne dla mam, które chcą karmić swoje dzieci naturalnymi produktami i dla tych, które w pośpiechu, ale z wielką starannością przygotowują posiłki. Specjalna produkcja skraca czas przygotowania kaszki i zatrzymuje wszystkie cenne składniki odżywcze i witaminy. Surowce są starannie dobrane i tylko najwyższej jakości – organiczne, z wiarygodnych ekologicznych gospodarstw. Naturalność i ekologiczność kaszek potwierdzona jest certyfikatem EU Organic.

Ziarno przed podaniem należy krótko zagotować, co jest niezbędne dla zachowania świeżości dania oraz dla pewności pozbycia się ewentualnych bakterii. Po pięciu minutach gotowania kaszka nadaje się do spożycia.

W ofercie marki MAMUKO jest 10 kaszek organicznych:

jednoskładnikowych:

- ryżowa,

- owsiana,

- gryczana,

- jasnej gryki

oraz takich z połączeniem dwóch i więcej ziaren:

- owies i kukurydza,

- owies jasna gryka i jęczmień,

- orkisz, gryka i ryż,

- owies, jasna gryka, jęczmień, orkisz i żyto

A także dwie kaszki z gniecionych ziaren, których struktura jest wyraźnie wyczuwalna:

- owies, jasna gryka i jęczmień,

- owies, jasna gryka, jęczmień, orkisz i żyto

Kaszki organiczne MAMUKO nadają się do podania z dodatkiem mleka mamy, mleka modyfikowanego lub każdego innego produktu mlekozastępczego. Kaszki organiczne MAMUKO dają szerokie pole do popisu w czasie rozszerzania diety niemowląt – dzięki zróżnicowanemu doborowi ziaren mogą stanowić podstawę wielu pysznych posiłków dla niemowląt, dzieci oraz każdego innego, kto lubi zdrowo się odżywiać.

Kaszki MAMUKO wyróżniają się nie tylko uroczymi opakowaniami, ale przede wszystkim najwyższą jakością użytego do produkcji surowca, specjalnym ściśle określonym procesem produkcji a także wyjątkowym smakiem, który jest lubiany i dobrze tolerowany przez niemowlęta i dzieci.

Ciepłe śniadanie to podstawa, szczególnie jesienią i zimą. Kaszki MAMUKO idealnie wpasowują się w ten trend, wystarczy dodać odrobinę cynamonu, miodu, dowolnych ulubionych owoców – smaczne i zdrowe śniadanie gotowe. Świadomość rodziców rośnie z dnia na dzień, komercyjne, słodkie kaszki wypierane są przez te ekologiczne, pozbawione cukru, konserwantów oraz innych niezdrowych dodatków. To bardzo słuszna droga, która dobrze rokuje na dalsze pokolenia, ich zdrowe nawyki żywieniowe i jakość życia.

Organiczne kaszki MAMUKO mają zachęcające i przyjazne dla dzieci kartoniki, a wewnątrz kryjące hermetyczne opakowanie z ziarnami kasz. Dzieciaki chętnie uczestniczą w zakupach rozróżniając MAMUKO jako poszczególne postacie sympatycznych szydełkowych stworków z opakowania, mówiąc „mamo poproszę kaszkę z zielonymi uszami”.

Każda kaszka MAMUKO to aż 240g najwyższej jakości ziarna z certyfikowanych upraw!

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel